893CM AQO_QUI Foto 03
Bloc quirúrgic d’Oftalmologia. Hospital Clínic
18 febrer, 2021
1258CV 02
Ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa
4 setembre, 2023

Servei de Cardiologia. Hospital Universitari Bellvitge

SCB 1

Reforma integral de la unitat 2.1 del Servei de Cardiologia de l'Hospital Universitari Bellvitge

SITUACIÓ:

Hospital Universitari Bellvitge

PROMOTOR:

Institut Català de la Salut

SUPERFÍCIE:

671,69 m2

FOTOGRAFIA:

Dani Rovira

Descripció

La nova unitat de Cardiologia es va concebre com un espai que no només cura físicament, sinó que també promou el benestar de qui l'utilitza.

El primer criteri d'aquest projecte va ser la reconfiguració total del sector, amb una redistribució de les circulacions que s'adaptés a la forma circular inherent de l'edifici. Tot el programa funcional es va disposar en un disseny radial, aprofitant al màxim cada espai.

Conscients de la importància de la llum natural, es va treballar intensament en el disseny, prioritzant divisions i materials vidriats que permetessin el flux de llum a tota la planta. Des dels racons més llunyans fins als consultoris més íntims, la il·luminació natural arriba a cada espai.

Pel que fa a les qüestions estètiques, es van introduir materials que simulen la fusta per infondre la sensació de calidesa i tranquil·litat a cada racó. D'aquesta manera, vam buscar crear ambients serens que mitiguen l'estrès i milloren l'experiència de qui habita la unitat, proporcionant així una millor estada hospitalària.